Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

η Ιόλη της Λακωνίας

Η Ιόλη και η Μαριγώ είναι δύο καλές φίλες που συναντήθηκαν και γνωρίστηκαν τυχαία, μια νύχτα με καταρρακτώδη βροχή  που έγινε η αιτία να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, τα σπίτια και το ποτάμι.

Ύστερα από αυτή την περιπέτεια τα δύο νεαρά κορίτσια γίνονται αχώριστες φίλες και περνούν μαζί όλες τις μέρες στη Νεάπολη Λακωνίας από όπου είναι και τα περισσότερα γυρίσματα. Τα υπόλοιπα έχουν γίνει στη Κρανάη στο Γύθειο, στο Κάστρο της Μονμβασιάς,  στις παραλίες Πούντα και Παυλοπέτρι Ελαφονήσου όπως και τη Λίμνη Στρογγύλη, τα Βελανίδια και άλλα μέρη στα Βάτικα.
Η Μαριγώ αγαπά και θαυμάζει τη φίλη της, την Ιόλη, επειδή είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει κάθε συγχωριανό της που έχει ανάγκη και ακολουθεί και η ίδια το παράδειγμά της. Έτσι, οι δυο φίλες καταφέρνουν πάντα να δίνουν λύση στα προβλήματα των συνανθρώπων τους και να τους προσφέρουν παρηγοριά και στήριγμα. Η τηλεοπτική σειρά "Ιολη" είναι παραγωγή του 1986  βασισμένη στο βιβλίο "Ιόλη ή Τη νύχτα που ξεχείλισε το ποτάμι" της Λάκαινας συγραφέα Ελένης Σαραντίτη σε διασκευή της Μαρίας & Ελένης Παξινού σε σκηνοθεσία της Μάχης Λιδωρικιώτη.

επεισόδιο δεύτερο
επεισόδιο τρίτο
επεισόδιο τέταρτο
επεισόδιο πέμπτο
επεισόδιο έκτο
επεισόδιο έβδομο