Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

«ΛΑΚΩΝΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2014»

Κυκλοφόρησε το Λακωνικόν Ημερολόγιον 2014, με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον ποταμό Ευρώτα. Περιλαμβάνονται κείμενα των αρχαιολόγων από τις εφορείες της περιοχής μας, για τη σημασία και τη ζωή του ποταμού στην αρχαιότητα, τα αντιπλημμυρικά έργα, τα μνημεία της αρχαίας Σπάρτης και τα πορίσματα των ανασκαφικών εργασιών του δρόμου Λεύκτρου-Σπάρτης.

 Γίνεται παρουσίαση του ποταμού μέσα από 40 σπάνιους παλιούς χάρτες από το 1500 μ.Χ. έως σήμερα.  Εξαιρετικές αφηγήσεις, σχέδια και φωτογραφίες από τους περιηγητές, έλληνες και ξένους, που επισκέφτηκαν τη Λακωνία και θαύμασαν τον Ευρώτα.

Την έκδοση συνοδεύουν μαρτυρίες σχετικά με τη ζωή γύρω από το ποτάμι και τις γέφυρές του, παλιές φωτογραφίες, ποιήματα, εφημερίδες. Πολύπλευρες παρουσιάσεις για το δέλτα του ποταμού στον καλλικρατικό Δήμο Ευρώτα, τα μοναδικά ψάρια του και μια σφαιρική εικόνα γύρω από τα περιβαλλοντικά προβλήματα της λεκάνης του Ευρώτα με όλους τους παραποτάμους.

Το Ημερολόγιο περιλαμβάνει επίσης ποιήματα, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλα αξιόλογα κείμενα για τις εκδηλώσεις της χρονιάς που πέρασε και φυσικά το μηνολόγιο με το τοπικό εορτολόγιο της Λακωνίας.

Εκδόσεις «ΙΔΙΟΜΟΡΦή»,
Ορέστη 7,  ΤΚ 23100 Σπάρτη,
τηλ. 2731082203,
 e-mail: idiomorf@otenet.gr