Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 5 IOYNIOY

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 19:30, στο Γύθειο (στην κεντρική πλατεία, στο λιμάνι), σε ανοιχτή συγκέντρωση κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου.

Ο Αλιευτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης «Λακωνικός Κόλπος» και ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης διοργανώνουν την εκδήλωση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Χανιών για εκδηλώσεις κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει συμβολική διαμαρτυρία των καϊκιών εν πλω μέσα στο λιμάνι του Γυθείου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει συμβολική διαμαρτυρία των καϊκιών εν πλω μέσα στο λιμάνι του Γυθείου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το τοπικό μουσικό σχήμα "Περί Ορισμένης Ευθύνης".

Επίσης, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τον Αλιευτικό Σύλλογο Ελαφονήσου αλλά και ψαράδες από όλον το Λακωνικό Κόλπο για να ενώσουν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους ψαράδες στη Μάνη.

Τέλος, θα διαβαστεί χαιρετισμός των εκδηλώσεων σε Χανιά και Γύθειο από την ιταλική SOS MEDITERRANEO που δραστηριοποιείται στη νότια Ιταλία κατά της "εξουδετέρωσης" των χημικών στη Μεσόγειο αλλά και κατά της μεταφόρτωσής τους σε λιμάνι της Καλαβρίας.