Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Πρόγραμμα πολιτιστικών δρωμένων και άλλων εξορμήσεων του 2oυ Κάμπινγκ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Το 2ο Κάμπινγκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενείται φέτος στην παραλία Βαθύ του Γυθείου από τις 2 μέχρι τις 10 Αυγούστου του 2014. Με κεντρικό σύνθημα «αλληλεγγύη – συλλογικότητα – πολιτισμός» καθώς και με μια ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη λήψης συλλογικών πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των δημόσιων αγαθών το πρόγραμμα του φετινού κάμπινγκ χαρακτηρίζεται από πλούτο και ποικιλία πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ήδη από την Κυριακή 3/8 η διοργάνωση ξεκινά με θεματικά εργαστήρια, συνεχίζεται με τον Α΄ κύκλο των κινηματογραφικών προβολών με τίτλο «Ένα Ακόμη Βλέμμα στο Φασισμό» και την ταινία Οι τελευταίες ημέρες της Σοφι Σολ (Μαρκ Ράδερμουντ, 2005) και η ημέρα ολοκληρώνεται υπό τους alternative rock και funk ήχους των Radio Sol.

Tην Δευτέρα 4/8 επισκεπτόμαστε το σπάνιου γεωλογικού ενδιαφέροντος σπήλαιο του Διρού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας φιλοξενούνται επίσης θεματικά workshop ενώ ο κύκλος «Ένα ακόμη Βλέμμα στον Φασισμό» συνεχίζεται με την προβολή της ταινίας ο Ψεύτης Ήλιος του Νικίτα Μιχάλκοφ (1994).

Την Τρίτη 5/8 επισκεπτόμαστε την περιοχή Σκάλα Λακωνίας στο πλαίσιο μιας ειρηνικής παράστασης διαμαρτυρίας ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών γης που εργάζονται στην περιοχή. Η εξωστρεφής δράση συνεχίζεται με επίσκεψη στο χωριό καταγωγής της εμβληματικής μορφής του εγχώριου φοιτητικού κινήματος, Σωτήρη Πέτρουλα καθώς και στην πόλη του Γυθείου. Οι προβολές συνεχίζονται με τον δεύτερο κύκλο: «Με φόντο την κρίση» και την ταινία του Φίλιππου Τσίτου, Άδικος Κόσμος (2011). Οι έντονες συγκινήσεις της ημέρας εκτονώνονται σε ένα διασκεδαστικό beach party.

Tην Τετάρτη 6/8 επισκεπτόμαστε την Ελαφόνησο και συγκεκριμένα την εκπληκτικής ομορφιάς παραλία του Σίμου, η οποία έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ακτών που προωθούνται προς εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Την Πέμπτη 7/8 φιλοξενούνται επίσης θεματικά workshop. Mεταξύ άλλων η εκδήλωση – εργαστήριο με τίτλο: Παραστατικές τέχνες και Πολιτικός ακτιβισμός: Ιστορική προσέγγιση και πρακτική με εισηγητή τον Μάνο Συμεονάκη, τεχνικό τύπου και δημιουργό συλλογής ελληνικού γκράφιτι. Οι προβολές συνεχίζονται με τον Γ κύκλο: «Από την Έμφυλη σκοπιά» και την ταινία: Libertarias, 1996 του Vincente Arada. Την ίδια ώρα σε μια άλλη γωνιά του κάμπινγκ η ομάδα Πείραγμα μας παρουσιάζει τον αντιφασιστικό μονόλογο διάρκειας 40 λεπτών της Φράνκα Ράμε. Το πρόγραμμα της ημέρας κορυφώνεται με την συναυλία του Παύλου Παυλίδη, η οποία είναι αφιερωμένη στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ακτών.

Την Παρασκευή 8/8 έχει προγραμματιστεί κεντρική εκδήλωση με βασικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα η οποία θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Σπάρτης. Ως είθισται η προτελευταία ημέρα των δραστηριοτήτων του κάμπινγκ θα ολοκληρωθεί με το καθιερωμένο ρεμπέτικο γλέντι.

Το Σάββατο 9/8 λαμβάνουν χώρα θεματικά workshops καθώς και οι συνελεύσεις των οργανώσεων μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Οι κινηματογραφικοί κύκλοι ολοκληρώνονται με την προβολή δύο ταινιών: Αny Day Now, Travis Fine (2012) («Από την Έμφυλη Σκοπιά») καθώς και Moonrise Kingdom, Wess Anderson (2012) (Kύκλος Δ: θερινό σινεμά). Αποχαιρετούμε το 2ο κάμπινγκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με ένα υψηλών προσδοκιών beach party.

*Επίσης κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα γίνει ενημέρωση από τον σύλλογο προστασίας της θαλάσσιας χελώνας Αρχέλων.