Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Η ανθρώπινη αλυσίδα για το Παυλοπέτρι την Κυριακή που μας πέρασε.


SOSτε το Παυλοπέτρι . «Όχι» αγκυροβόλιο στά Βάτικα!

Οι «Ενεργοί Πολίτες Βατίκων» εκφράσαν δημόσια (εκτός από εγγράφως) τη διαμαρτυρία τους για την υποβάθμιση της περιοχής «Παυλοπέτρι» από τη ανεξέλεγκτη λειτουργία αγκυροβολίου στα Βάτικα.
Στη διαμαρτυρία στις στις 17 Αυγούστου δημιούργησουν μία ανθρώπινη αλυσίδα 400 ατόμων στο Παυλοπέτρι.

Για έναν τόπο όμορφο και ξεχωριστό με σπουδαία ιστορία, παρόν και μέλλον παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περνά! Με δυναμικό παρόν ξεκαθάρισαν πως δεν θα επιτρέψουν να πληγώνουν το τόπο άνθρωποι που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το γενικό συμφέρον και την προοπτική της περιοχής.

Στην Ελαφόνησο, η λίμνη Στρογγύλη και το Παυλοπέτρι, η αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία της εποχής του χαλκού αλλά και στα Βάτικα: το σπήλαιο της Καστανιάς, το κάστρο της Αγίας Παρασκευής, το απολιθωμένο δάσος στον Καβομαλιά,  οι βυζαντινές εκκλησιές, οι δαντελένιες ακτές, η απεραντοσύνη της θάλασσας, οι "σκυφτοί", τίμιοι και εργατικοί άνθρωποι. Αυτή την ιστορία προτίθενται να προστατέψουν από την αλόγιστη δράση ορισμένων, που βάζουν πάνω από όλα τα μικροσυμφέροντά τους αγνοώντας το γενικό συμφέρον της περιοχής.
Οι «Ενεργοί Πολίτες Βατίκων» Δήλώσαν:

{"Όχι" στο αγκυροβόλιο των καραβιών στον όρμο των Βατίκων γιατί είναι παράνομο αφού καταστρατηγεί τις διεθνείς συμβάσεις ενώ μεγάλος είναι και ο κίνδυνος της ρύπανσης.

Ο τόπος μας για να συνεχίσει να αποτελεί τουριστικό προορισμό,πρέπει να μείνει καθαρός από οχλούσες και επικίνδυνες δραστηριότητες. Να μη γίνει Πέραμα η Ελευσίνα...

Τον τόπο μας τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και έχουμε χρέος να τον παραδόσουμε ζωντανό με όλο του τον πλούτο, που είναι πρώτα από όλα οι φυσικές του ομορφιές και οι δημιουργίες, τα αποτυπώματα, που μας άφησε η ιστορία στο διάβα της.}
Ως Ενεργοί Πολίτες, κάτοικοι και επισκέπτες, δημιούργησαν μία ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στο Παυλοπέτρι, που αποτελεί το πιο πολύτιμο πετράδι της ιστορίας του τόπου. Κι όμως λίγα μέτρα πιο πέρα, με την ανοχή των αρχών, αγκυροβολούν πλοία, ευτελίζοντας τις διεθνείς συμβάσεις, που έχει υπογράψει η χώρα μας αλλά και την ίδια την ιστορία του τόπου. Αυτή η ύβρις πρέπει να σταματήσει.

Ταυτοχρόνως Ενεργοί Πολίτες ζητάμε να συνεχιστούν οι αρχαιολογικές έρευνες στο Παυλοπέτρι για να αναδειχθεί αυτή η μεγάλη ιστορική κληρονομιά το τόπου μας. Προειδοποιούμε τις αρχές ότι θα κάνουμε ο,τι χρειαστεί, στην Ελλάδα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς,για να σταματήσει η δράση των συμφερόντων, μικρών και μεγάλων, που πληγώνουν βαθιά τον τόπο μας. Για να αναδειχθεί η μεγάλη ιστορική κληρονομιά της περιοχής μας.
Κυριακή 17 Αυγούστου,
Ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας SOSτε το Παυλοπέτρι
Έξω τα καράβια από τον όρμο των Βατίκων
Η προστασία του τόπου είναι το κοινό μας συμφέρον»