Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΝΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, γιορτή του ΚΑΣΤΑΝΟΥ και του ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

Κάθε χρόνο, το φθινόπωρο από το 2004, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου στην Άρνα Λακωνίας και σε υψόμετρο 770 μέτρα, στην Ανατολική πλευρά του Ταϋγετου και σε λιγότερο από 40χλμ από την Σπάρτη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρνας διοργανώνει ένα τριήμερο φεστιβάλ με επίκεντρο το κάστανο. 
 Οι υπέροχες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου διαρκούν τέσσερις ημέρες και ξεκινούν από το απόγευμα της Παρασκευής και τελειώνουν την επόμενη Δευτέρα.
Το φεστιβάλ συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά που σας καλωσορίζει κερνώντας κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί καθώς και τσίπουρο, που κερνάνε οι παραγωγοί.
Το μεγαλύτερο "τηγάνι" για ψητά κάστανα θα το βρείετ στην Άρνα...
Με την συμμετοχή των ντόπιων παραγωγών, καλλιτεχνικές εκθέσεις και κάποια νέα στοιχεία - εκπλήξεις κάθε χρονιά!!!
Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου «πλάτανου της Άρνας, και πάνω στους καλοφτιαγμένους ξύλινους πάγκους απλώνονται τα φθινοπωρινά προϊόντα της Αρνιώτικης γης.


Πολυτάρες και κοφίνια γεμάτα χρώματα από τα κάστανα , τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα, τις κολοκύθες και στον αέρα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του βουνού ….