Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

ΑΜΥΚΛΑΙ - ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Σύλλογος Κυριών Αμυκλών σας προσκαλεί στην επίσημη παρουσίαση του πρώτου φωτογραφικού λευκώματος του χωριού μας, με θέμα:
ΑΜΥΚΛΑΙ - ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ από τις Λακωνικές εκδόσεις: «ΙΔΙΟΜΟΡΦή».

Το λεύκωμα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και την ευγενική στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Οι 350 περίπου φωτογραφίες, οι ιστορικές αναφορές από το πλούσιο παρελθόν του χωριού μας, πηγές και μαρτυρίες, καθώς και τα κατατοπιστικά κείμενα, φωτίζουν τις αλλαγές στο πέρασμα του χρόνου, από το 1900 έως σήμερα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Δρ. Πέπη Γαβαλά, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους, νομού Λακωνίας, με θέμα: "Εικόνες που μιλάνε, χαρτιά που αφηγούνται" και η Δρ. Μαρία Τσούλη, Προϊσταμένη του τμήματος προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, με θέμα : "Αμύκλες, η πέμπτη κώμη της αρχαίας Σπάρτης."

Για το ιστορικό της δημιουργίας του λευκώματος θα μιλήσει η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Καλλιόπη Ζαραφωνίτη, που επιμελήθηκε και καταχώρησε το φωτογραφικό υλικό, επιβεβαίωσε τα πρόσωπα, αναζήτησε πηγές και μαρτυρίες.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα, η οποία έλκει την καταγωγή της απ’ τις Αμύκλες.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η εκπαιδευτικός κ. Πηνελόπη Χριστάκου, που έγραψε κι επιμελήθηκε τα κείμενα, και αναζήτησε τα ποιήματα αυτού του ταξιδιού μέσα στο χώρο και το χρόνο.
Η παρουσίαση θα γίνει στο χωριό μας, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, 7 Μαΐου 2016, ημέρα Σάββατο, 7.30 μ.μ.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Με τιμή, Σύλλογος Κυριών Αμυκλών

Εκδόσεις «ΙΔΙΟΜΟΡΦή»,
Ορέστη 7, 23100 Σπάρτη,
τηλ. 2731082203,
e-mail: idiomorf@otenet.gr