Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

3ο Διεθνές Συνεδρίο απ'ο το Κέντρο Σπαρτιατικών & Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Nottingham

Το 3ο Διεθνές Συνεδρίο του Κέντρου Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Nottingham είναι πραγματικότητα. Πολλές ευχαριστίες στην Δρ. Χρυσάνθη Γάλλου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου για την ενημέρωση αλλά και ολα όσα έχει προσφέρει στην Λακωνία μάζι με την ομάδα της από το Πανεπιστημίο του Nottingham (Παυλοπέτρι, Επίδαυρος Λιμηράς, Ασωπός, κ.α.).

Έναρξη - εγγραφή το απόγευμα της Παρασκευής 30 Μαρτίου και θα συνοδευτούν από τα εγκαίνια του Σαϊνοπουλείου Μεγάρου, και της φωτογραφικής έκθεσης ‘Βυζαντινά Μνημεία της Πελοποννήσου στο φυσικό τους περιβάλλον’ (Φωτογραφική Λέσχη Σπάρτης- ΛΕ.ΦΩ.Σ. και 5η ΕΒΑ) και τη βράβευση των νικητών του σχολικού διαγωνισμού ‘Αρχαίοι ναοί και βυζαντινές εκκλησίες του τόπου μου’, και από την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου από τον καθηγητή James Wright. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Ξενοδοχείο «Μενελάιον» με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα έχετε την ευκαιρία (εφόσον το επιθυμείτε) να επισκεφθείτε την έκθεση για τη μικρή Μύρτιδα στο Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού, καθώς και το Μουσείο της Σύγχρονης Σπάρτης, που στεγάζεται προσωρινά στο νεοκλασικό Κτήριο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης στη συμβολή των οδών Λυκούργου & Χαμαρέτου.

Πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Nottingham
Κέντρο Σπαρτιατικών & Πελοποννησιακών Σπουδών

Πληροφορίες σχετικές με ξενοδοχεία στη Σπάρτη, και ταξιδιωτικές ευκολίες.
3CSPSConf_info on Accommodation&Travel